Van digitale pen tot podium: mijn zoektocht naar zichtbaarheid

Enkele jaren terug alweer, schreef ik mijn autobiografie: ‘Gezicht achter het stempel’, een autobiografie waarover meer informatie op deze website beschikbaar is. Dit boek dient nu als inleiding voor het onderwerp van deze blog.

Net zoals de voortgang van een bouwproject of het aanleggen van een tuin zichtbaar is, zou ik u graag de voortgang van mijn schrijfwerk werk aan u willen tonen. Het misverstand dat ik mijn dagen zonder bezigheden doorbreng, frustreert mij soms. Wellicht is dit ook een perceptie die ik mezelf opleg. Velen hebben een drukke baan en vinden nauwelijks tijd voor hun website, schrijfwerk of, zoals ik nu, het schrijven van een blog.

Ik wil echter ook graag benadrukken dat mijn schijf-werkzaamheden serieus en doelgericht zijn. Dat mijn aandacht uitgaat naar het schrijven van een trilogie en andere projecten; dat mijn dagen niet gevuld zijn met gamen of tv-kijken. Echter, ik kan moeilijk het manuscript online zetten en zeggen:

“Kijk eens lieve mensen, zó ver ben ik al! Goed hè!?”😇

Nee, dat werkt gewoon niet, ondanks het feit dat het technisch gezien natuurlijk zou kunnen, maar eh ja… Enfin, u snapt hem denk ik zelf ook wel. 😉

Maar ja… eh… hoe promoot ik dan mijn website en of mijn schrijfwerk? Hoe wek ik de interesse van mensen zodat ze vanuit bijvoorbeeld sociale media op de link naar mijn website klikken? Je moet ‘durven, Michel!’ zeggen meer mensen tegen me! Bel de krant, bel tijdschriften, benader schrijvers die al wat bereikt hebben…

Ja, dat is toch makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vind dat moeilijk, moeilijk in de zin dat ik mezelf niet wil opdringen en de indruk wil wekken opdringerig te zijn. Natuurlijk hoop ik ooit een publiek te bereiken, een bescheiden naam te worden in de schrijverswereld; anders hoef ik er natuurlijk niet aan te beginnen. Maar om mezelf nu maar meteen brutaal op te  gaan dringen?

Ik vind het lastig om onder andere een betreffende schrijver te benaderen en bijvoorbeeld te vragen of zijn of haar uitgeverij daadwerkelijk doet wat ze zo fanatiek lijken te beloven. Te vragen hoe ‘zij’ dat hebben aangepakt. Het is een tip die ik heb gekregen om te gaan doen. ‘Wees brutaal en vraag; nee heb je, ja kun je krijgen!’

Toch kom ik tot de conclusie dat ik me in de nabije toekomst waarschijnlijk over dergelijke stappen moet buigen. Echter, mijn prioriteit ligt momenteel bij het tot leven wekken van deze website. En natuurlijk, het voltooien van een eerste versie van het manuscript – of hoe uitdrukken we dat ook alweer in schrijverstermen?

In een van de komende blogs onthul ik meer over een van de schrijfprojecten waaraan ik op dit moment werk…

Tipje van de sluier?

Stel je een toekomstig Amerika voor, gegijzeld door de verstikkende klauwen van een dictatuur. Vergeet de sterren en strepen, symbool van vrijheid en trots, die de Amerikanen zo koesteren. In plaats daarvan heerst de vlag van de Democracy Vanguard, een ijzeren teken van onderdrukking. Welkom in het Amerika van de 22ste eeuw – een sombere echo van verloren vrijheid. Ontdek een wereld waar de strijd om het herwinnen van het verlorene pas begint.

Tot dan!

Vriendelijke groet,

Michelalsschrijver.